Loes Rameckers

• 5-12-1991 - † 11-10-2006

Korfbal

Zoals al even genoemd werd Loes begin 2000, als welp, lid van KV Mariarade.

Elke dinsdagavond ging ze met veel plezier naar de training. Aanvankelijk had ze duidelijk minder balgevoel dan de kinderen die al langer lid waren, maar dat mocht de pret niet drukken.

img051  img053

Niet alleen de sport op zich vond ze leuk, zeker ook de gezelligheid van het team en alle neven activiteiten die georganiseerd werden. Spelletjes- en knutselactiviteiten bv. toen ze jonger was, en naderhand het koppelschieten, dropping, en natuurlijk het kamp.
Nauwelijks was het kampweekend voorbij, of ze verheugde zich al weer op de editie van het jaar erna.
Ik kan ook niet anders zeggen dan dat het ook een heel gezellige club onderling was en Loes voelde zich er duidelijk thuis.

koppelschieten04-01  koppelschieten1

loes korfbal 2003  c2

De uitwedstrijden vonden plaats tot in Noord-Brabant, meestal ervoer Loes de ritten heen en terug ook als zéér gezellige uitstapjes. Soms vertelde ze wel eens wat ze onderweg of bij de andere club uitspookten (als groepje of als team); haar rol daarin hield ze altijd heel bescheiden. In de verhalen die we nu, na haar overlijden wel eens hoorden van teamleden, bleek Loes' aandeel volgens hen niet altijd zo bescheiden. Ze zou soms wel eens de aanstichtster zijn geweest. In elk geval had ze vaak het hoogste woord onderweg in de auto.

Het tekent denk ik, enerzijds hoe ze, opgroeiend, steeds meer uit haar schulp kroop en vrijer werd, en anderzijds hoe prettig ze zich ook voelde bij haar teamleden.

Al die jaren dat ze lid is geweest ging ze elke dinsdagavond en later ook vrijdagavond samen met Josta naar de training, ze heeft er zelden een verzuimd. Ze zaten ook altijd in hetzelfde team; in augustus waren ze net doorgeschoven van de C's naar de B's.

Korfbal 004

In verband met een logeerpartij bij oma, staat Loes niet op deze foto. Die overigens gemaakt is het weekend voordat ze overleed.

Het overlijden van Loes heeft ook de vereniging geschokt en we hebben mogen ervarendat de vereniging niet alleen één familie is in gezellige tijden, maar ook in verdrietige. In hun steun aan ons en aan elkaar.

Als aandenken van haar 'nieuwe' en haar 'oude' teamleden kregen we vlak na Loes' overlijden een prachtige dolfijnenposter met alle namen erop, en een lieve Me-to-You beer met lint en medaille. Beiden nemen nog steeds een prominente plaats in onze huiskamer in.

metoyoubeer  poster

Op de website van de vereniging werd een condoleanceregister gestart wat veelvuldig werd getekend.

Haar team adopteerde een dolfijn in clubkleren als mascotte die alle wedstrijden meeging, en geloof het of niet, de B's werden kampioen! Natuurlijk door hun inzet, maar misschien, zoals Dick (jeugdcommissielid en vader van Josta) in het krantje opmerkte; misschien ook wel met een klein beetje hulp van "boven". Ik weet in elk geval zeker dat Loes het heel graag had willen meemaken en apetrots zou zijn geweest!

Mariarade B1 - dolfijnmascotte  kampioenswedstrijd B1- 12-5-2007 041

Nog enkele kamp impressies:

01   02

03   05

04   06

07   08

09   10

11   12