Loes Rameckers

• 5-12-1991 - † 11-10-2006

Diversen

Wat gebeurde er korte of langere tijd na Loes haar overlijden ?

Herdenking op school

Loes overleed op de woensdag voor de herfstvakantie.

Die avond was er gelegenheid voor de leerlingen op school hun emoties te delen en er werd een lokaal ingericht waar ze de dagen erna terecht konden om iets te schrijven in een condoleanceregister.

DSC04445

Vrijdag na de herfstvakantie werd er op school een herdenkingsdienst gehouden waar ook wij voor werden uitgenodigd. In de aula waren waxinelichtjes neergezet in de vorm van Loes' naam. Bloemen erbij, een grote foto.
Ook de dienst was mooi in elkaar gezet, teksten van de directeur, de mentor, klasgenoten, de leerlingbegeleider, gedichten ook, en muziek door medeleerlingen gezongen en gespeeld. Een ouderejaars speelde zelfs een eigen compositie.
Het was ontroerend.
Als afsluiting ging iedereen naar buiten, het schoolplein op, alwaar witte ballonnen werden opgelaten.
Heel speciaal; bij de uitvaart van Loes zagen we de hemelsblauwe ballonnen opstijgen tegen de helderblauwe lucht, nu was de lucht grijswit, waartegen de witte ballonnen opstegen.

Adoptie van de boom

Adoptie van de boom.

boom 2Vrij snel na het overlijden van Loes ontstond bij ons de wens een boom te planten gewijd aan Loes.
Dat kan in de tuin, echter zouden we ooit verhuizen dan zou het onoverkomelijk voelen die boom te moeten achterlaten. We gingen op zoek naar mogelijkheden in bv. een memoriebos. Ooit hadden we zoiets in Drenthe gezien en dat leek ons mooi. Er bleek een memoriebos in Sittard te zijn, echter daar konden geen bomen meer bijgeplant worden omdat het vol was. Er was ook geen zicht op eventuele uitbreiding. Jammer.
Echter, in het voorjaar bleek er een boom beschikbaar te zijn die niet (meer?) bij iemand hoorde, hij stond al een paar jaar maar we zouden hem eventueel kunnen 'adopteren'. Na bezichtiging en overleg gingen we akkoord. De administratieve afwerking duurde even, ook door de vakantietijd, maar op 2 augustus 2007 kregen we bij de boom het certificaat overhandigd waarop in mooie letters staat dat "in het Memoriebos aan de Duuster Gats in Sittard boom nr. 256 tastbaar verbonden blijft aan Loes Rameckers".

Lees meer: Adoptie van de boom

Veranderingen aan het kruispunt

kruisingaanpassing 1Eigenlijk al direct na het ongeluk gingen er stemmen op dat de verkeerssituatie veranderd zou moeten worden omdat die gewoon onveilig was en dat al heel lang zo was, terwijl door de toenemende verkeersdruk de risico's alleen maar toenamen.
Enkele krantenartikelen die te vinden zijn onder het menu 'media' geven hier blijk van.

Het bleef niet bij praten. Plannen kregen concrete vorm en een en ander zou nog voor de bouwvakvakantie 2007 gereed moeten zijn.
Overigens werden wij, als ouders van Loes, al in vroeg stadium en ruim voordat de uitwerking van de plannen in de pers verscheen, door de politie op de hoogte gebracht van wat er allemaal ging veranderen. Dit hebben we bijzonder gewaardeerd. Sowieso zijn we steeds erg zorgvuldig en persoonlijk benaderd door de politie over alles wat met Loes en de afwikkeling van het ongeluk te maken had, wat erg fijn was. Maar dit terzijde.
Onderstaand volgen enkele artikelen die verschenen in de pers over de reconstructie van het kruispunt.

Lees meer: Veranderingen aan het kruispunt